Vilket mål slår ditt hjärta för?

Den 14 februari är Alla hjärtans dag och det uppmärksammar vi, som tidigare år, med att engagera barn och unga i skapandet av poesi för en hållbar framtid. Samtala om de globala målen, fråga vilket mål deras hjärta slår lite extra för och skapa poesi!

I Trelleborg skapar barn och unga hållbar poesi och pryder kärleksträden på Rådhustorget. Att pryda kärleksträden på Rådhusplatsen med poesi är ett värdefullt samarbete mellan Kultur- och fritidsförvaltningen, Tekniska serviceförvaltningen, Bildningsförvaltningen och föreningen Sustainable Poetry.

Här följer två exempel från tidigare år. 2020 träffade konstnären och författaren Kimberley Ahlström ( 121 tidlösa dikter ) Söderslättsgymnasiets elever samt inbjudna elever från grundskolan. Eleverna fick lyssna till Kimberleys barndomsberättelse och om vägen till att skriva en egen diktbok, sedan fick de testa på olika poesimetoder såväl tillsammans som på egen hand i skolans bibliotek, exempelvis Cut Up poesi, Black Out Poetry, fri dikt och digital samskapande dikt. De läste varandras dikter och gick därefter med lärarna på poesivandring genom staden för att hänga upp sina egna dikter i kärleksträden på Rådhustorget.

2021 Samarbetade Söderslättsgymnasiet åter igen med grundskolan och då var det elever från Sjöviksskolan (tidigare Bäckaskolan) som utforskade de globala målen, skapade poesi, gick på poesivandring, läste poesi på Rådhusplatsen och hängde upp dikter i kärleksträden. Genom kärleksträden och poesiutställningen på Rådhustorget i Trelleborg lämnar barn och unga spår för en hållbar framtid.

Var med och uppmärksamma Alla hjärtans dag på er förskola eller skola – läs, skapa och dela hållbar poesi – i det lilla och i det stora. Var med och skapa poesiyra! Dela gärna era upplevelser i projektets FB-grupp. Använd följande hashtag i sociala medier så länkar vi samman alla dikter som skapas och allt spännande som händer. #sustainablepoetry