Läs- och skrivinspiratörer – författare & poeter

Demokratin 100 år – vi firar med hållbar poesi

Hur ser framtidens demokrati ut? Författaren, poeten och låtskrivaren Emil Jensen presenterar poesiutmaningen “Demokratin 100 år – Tankar om demokratins framtid av barn och unga” och delar samtidigt med sig av inspiration och tips för diktandet. Innehållet riktar sig främst till elever i åk 7-9 och gymnasiet.

Spökdiktare och slottspoeter inspirerar till poesiskapande! Barnboksförfattaren och skrivpedagogen Tove Berggren boktipsar, presenterar poesiutmaningen “Demokratin 100 år – Tankar om demokratins framtid av barn och unga” och delar samtidigt med sig av inspiration och tips för att komma igång med diktandet. Innehållet riktar sig främst till barn i F-6.

Skapa poesi för en hållbar framtid och bli en förändringshjälte! Författaren Ingrid Remvall boktipsar, presenterar poesiutmaningen “Demokratin 100 år – Tankar om demokratins framtid av barn och unga” och delar samtidigt med sig av inspiration och tips för diktandet. Innehållet riktar sig främst till elever i åk 7-9 och gymnasiet.

Var med och skapa poesi under Världspoesidagen!

I den här filmen får barn och unga lästips och tips och idéer för att komma igång med diktandet. I samband med Världspoesidagen ger skolbibliotekarien Hillevi House (Trelleborgs bibliotek) många spännande poesiboktips. Dessutom får vi möta haikupoeten Anna Maris som läser sina egna dikter, elevers dikter och ger poesiboktips. Dessutom ger hon några tips för att komma igång med haiku.