Nu startar poesitävlingen!

Tävlingen blir rikstäckande

Idag startar den efterlängtade poesitävlingen som arrangeras för tredje året i rad. (Tävlingen pågår mellan 1 februari – 1 mars.) De två första åren var tävlingen en lokal språk- och kunskapsutvecklande aktivitet för barn och unga i Trelleborgs kommun, men från och med läsåret 2020/2021 är tävlingen rikstäckande, vilket betyder att barn och unga från alla delar av landet kan vara med och skapa poesi för en hållbar framtid och skicka in sina bidrag till tävlingen.

17 dikter väljs ut av jury

17 bidrag kommer att väljas ut av en jury och dessa kommer att ingå i årets poesiantalogi, dessutom kommer juryn att välja ut tre bidrag som också vinner en överraskning. Alla medskapare som skapat poesi och skickat in till tävlingen får ett fint diplom.

Poeten Emil Jensen inspirerar

Lyssna till poeten och artisten Emil Jensen som inspirerar och berättar om Poesitävlingen – Drömmar för en hållbar framtid. Dela affischen! Mer information om tävlingen och formuläret för att skicka in bidrag finns här: Poesitävlingen Inspirationsdikter kopplade till de globala målen skapade av barn och unga finns här: Poesi för en hållbar framtid och Imagine – Better days will come Via följande länk finns också: Tips och idéer för att skapa poesi

Lycka till!