Klicka på bilden för att lyssna till poeten och artisten Emil Jensen som berättar årets nyhet; poesitävlingen Poesi för en hållbar framtid blir rikstäckande, vilket innebär att alla barn och unga, från förskolan till gymnasiet, i hela Sverige kan skicka in bidrag till tävlingen och vara med och påverka framtiden på hållbar väg.

Fotograf: Joel Nilsson

Så här går det till

Vilken är din dröm för en hållbar framtid? Utgå från ett/flera av FN:s globala mål för hållbar utveckling, och berätta hur du vill se framtiden på hållbar väg. Ge röst genom att skapa en dikt på valfritt sätt och skicka in bidraget till tävlingen mellan perioden 1 februari – 1 mars 2021.

Barn och unga, från förskolan till gymnasiet, kan delta i tävlingen. Dikten kan skapas på flera språk, men behöver också lämnas in på svenska och gärna med en översättning på engelska. Endast en dikt per deltagare. Bidraget kan skapas av flera, men räknas då som ett bidrag. Mer information om tävlingen delas framöver, så håll utkik!

Klicka på länken för att ladda ner affischen, sätt upp den i förskolan, skolan, biblioteket, fritidsgården och vid andra mötesplatser Poesitävling – Affisch