Vad drömmer barn och unga om och hur vill de se framtiden?

Under höstlovet kan barn och unga i hela Sverige läsa och skapa poesi med den professionella drömmaren Staffan Taylor. Klicka på bilden för att ta del av poesiutmaningen. Genom ett kreativt samskapande kan vi ge alla möjlighet att sätta ord på sina drömmar för en hållbar framtid, ta plats i samhället och delta i det demokratiska samtalet.

Klicka på bilden för att lyssna till Staffan Taylor – Illustration: Nikki, Simply Draw it Big

Höstlov innebär LÄSLOV! Syftet med LÄSLOV är att stimulera barns och ungas läsengagemang och lust till berättande och skapande i alla dess former och på många olika mötesplatser. Instapoesi och Pop Up Poetry är en av flera läsfrämjande aktiviteter som arrangeras under LÄSLOVET.

Håll utkik på sidan inför höstlovsveckan – här delas boktips och kreativa poesiövningar som kan inspirera barn och unga! Fler detaljer om poesiutmaningen finns här: Höstlovsutmaning