“Starkskör – om livets skoskav och hjärtats fyrverkerier”

Elever, lärare och bibliotekarier på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg fick i fredags möta författaren och kreatören Emma Berg i föreställningen “Starkskör – om livets skoskav och hjärtats fyrverkerier”, vilket blev en oförglömlig stund fylld med; ”skav, skam och smärta, men också om kreativitet, kraft och kärlek.” Emma berättade om “skambelagda sår till stoltprydda ärr – om hur man kan välja den modiga vägen med sårbarheten som styrka.” Författarbesöket blev möjligt genom skrivtävlingen “Jag skriver i dina ord” som vi kombinerar med poesiutmaningen i Sustainable Poetry.

Varför berättelser behövs

Innan föreställningen började berättade Sten (bibliotekssamordnare) och Erna (bibliotekarie) för eleverna att Emmas bok “Starkskör” finns för utlåning i skolans mediatek. Ett delsyfte med Sustainable Poetry är just att främja elevernas läslust och bidra till nya spännande och berikande läsupplevelser.

Emmas föreläsning tog avstamp i varför vi behöver berättelser och att alla människor har en historia att berätta. Vi fick ta del av Emmas berättelse och därmed möjlighet att reflektera kring livets berg och dalbana. Genom Emmas föreställning som innehöll multimodala uttryck som sång, diktuppläsning, teater, föreläsning m.m. var det enkelt att känna igen sig och att hitta samhörighet och styrka. Framför allt pratade Emma om att våga visa sin sårbarhet och vikten av att inse sitt eget och livets värde oavsett hur vi mår.

Lyssna till Emma Berg här: Trailer – Starkskör – föreläsning Här finns mer information: Emma Berg.

Tack #jagskrivernu som gjorde det här möjligt.