Det var en gång…

Utställningen “Ja, må den leva!” visas just nu runt om i Sverige i samband med firandet av demokratin 100 år. Den har även flyttat in på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg och ger inom kort eleverna möjlighet att ta del av historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt som fattades för 100 år sedan och berättelser som format vår demokrati. Som en del av utställningen finns poesiutmaningen “Tankar om demokratins framtid” som går ut på att eleverna skapar en dikt med koppling till de globala målen och delar med sig av deras tankar och idéer för demokratins utveckling och framtid.

Genom att bygga upp utställningen dels i en av skolans korridorer, dels i skolans hjärta – mediateket, (öppna mötesplatser) kan alla elever ta del av innehållet i utställningen och möjligheten att anta poesiutmaningen. Fortsättning följer. Utställningen som är under uppbyggnad ska blir färdig lagom till läsårets kick off den 15 september!

Vill ni göra en utställning i förskolan eller skolan så finns materialet att ladda ner eller beställa här: Fira demokratin 100 år!