Demokratin 100 år! – Fira genom att skapa poesi!

E-poesiantologin Tankar om demokratins framtid av 100 barn och unga – blir en bok för alla

I samband med demokratins 100-års jubileum bjuder Sustainable Poetry in barn och unga till samskapandet av e-poesiantologin Tankar om demokratins framtid – av 100 barn och unga.

Startskottet för poesiutmaningen sker i samband med internationella kvinnodagen den 8 mars. Syftet är att stärka barns och ungas kunskaper om demokrati, och genom demokratiska arbetsprocesser främja deras medskapande i demokratin för en hållbar framtid. Genom att skapa poesi kan barn och unga uttrycka sina tankar och idéer för att stärka demokratin – Göra sina röster hörda för demokratins framtid.

Sista dagen att lämna in bidrag är 11 juni. Johanna Wester, som är författare och föreläser om barn- och kvinnorätt, presenterar poesiutmaningen

Var med i firandet av demokratin 100 år! – Skapa en poesiutställning i er kommun

Alla medskapare i poesiutmaningen uppmuntras också att skapa en lokal poesiutställning där alla dikter som skapas av barn och unga möter verkliga mottagare i skolan/digitalt och/eller i samhället. Vi samlar in bilder och filmer från olika förskolor och skolor i olika kommuner och delar på projektsidan och i sociala medier framöver #sustainablepoetry Vänligast meddela medskapande via kontaktformuläret och hör gärna av er med frågor eller med tips ni vill dela vidare.

Varmt välkomna att följa med på poesiäventyret och fira demokratin 100 år med Sustainable Poetry!