[…] deras engagemang och vilja till att medverka var obeskrivlig. Tillsammans hittade vi de rätta begreppen och förklaringarna för uttrycka det de ville beskriva.

Alice El Khouri, lärare på Söderslättsgymnasiet

Elever på IM-programmet och på vård- och omsorgsprogrammet i Trelleborg prisades i årets poesitävling och får sina dikter publicerade i e-poesiantologin “Drömmar för en hållbar framtid – av barn och unga”. Stort grattis! Ta del av intervjun här: Sustainable Poetry: Ungdomar uppmärksammas för sina dikter

Samskapande över programgränserna – Demokratin 100 år

Under läsåret har eleverna samskapat över programgränserna med fokus på demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Bland annat har de läst boken “En droppe midnatt” av Jason Diakité och inspirerat varandra till att skapa egna dikter med kraft att förändra. Det började med att eleverna på IM-programmet läste kapitlet “Raspoesi” och skrev en hälsning till eleverna på vård- och omsorgsprogrammet, handel- och administrationsprogrammet, ekonomiprogrammet och barn- och fritidsprogrammet där de delade med sig av sina gruppdikter och lämnade över “stafettpinnen”, i form av en poesiutmaning, till eleverna. Läs mer om samskapandet i följande inlägg: ‘Vi är världen’ – elever samskapar för en jämlik värld

Det var väldigt roligt att skriva den här dikten och det har fått mig att fortsätta vilja skriva.

Jenefer, elev, vård- och omsorgsprogrammet