Lucka 12 – “Har vi en planet fylld av mänsklighet?”

Poesiutmaning

Säg mig – Har vi en planet fylld av mänsklighet? Gör någon glad med en poesihälsning!

Det är några dagar dagar kvar i skolan, så låt oss fylla tiden med musik, poesi, social gemenskap och kreativitet – en möjlighet för eleverna att skapa hållbar poesi och dela mänsklig värme. Nu är det viktigare än någonsin att skicka varma hälsningar och hoppfullhet till varandra. 

Vi inspireras av Carola och Zara Larssons version av Säg mig och skapar egna poesihälsningar. Eleverna kan, som Carola uttryckt i en intervju, lägga in vilken mening de vill; för klimatet, för jämställdhet, för rättvisan, för det som är sant och äkta och som håller. 

Poesitävlingar

Eleverna kan dessutom skicka in sina dikter till två olika tävlingar: “Jag skriver i dina ord” och “Poesi för en hållbar framtid”. Hämta inspiration i två olika lärarhandledningar utgivna av Författarcentrum: Lärarhandledning Lyrik av Jenny Edvardsson och Lärarhandledning Lyrik – Svenska som andraspråk 1 och Lärarhandledning Lyrik – Svenska som andraspråk 2 av Theres Brännmark och Lena Manderstedt

Inspiration – Olika versioner av Säg mig

Carola och Zara Larsson – Säg mig – Late Night Consert

Carola och Zara Larsson – Säg mig i Idol 2020

Carola tillsammans med gospelkören By Grace och en barnkör – Säg mig – Late Night Consert

Uppdaterad 13/12 – 2020