Uppträdanden, utställningar, vikingalajv och så poesivandring förstås. Det blev en härlig kulturdag i Trelleborg med många trevliga möten. 🌱🌞🎼

Sustainable Poetry visade upp dikter från projektet “Visionen om ett fimpfritt Trelleborg”. Det var dessutom premiärvisning för årets poesiantologi “Tankar om demokratins framtid av barn och unga” samt möjlighet för barn och vuxna att gemensamt poesivandra i stadsparken. Tävlingen gick ut på att läsa dikter, samtala och räkna ut hur många av dikterna som kopplas samman med några av Trelleborgs vackra konstverk. (Dikterna är skapade av barn och unga inom projektet.)

I slutet av vandringen fick de sedan sätta ord på framtidens Trelleborg med endast tre ord. Dessa ord ska inspirera barn och unga i Trelleborg till att skapa poesi under nästa läsår. När Trelleborg växer och utvecklas behövs plats för kultur, kreativitet och hållbarhet. 🎭🎨🎻

(Inlägget uppdaterat 5 juni.)