Elever får SKR:s demokratiutmärkelse 2022!

Elever i olika årskurser och program på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg får våren 2022 SKR:s skolutmärkelse för sitt demokratistärkande arbete. Stort grattis!

Så här lyder motiveringen: “Eleverna får utmärkelsen för att på ett utmärkt och kreativt sätt ökat sina kunskaper och förmågor för ett aktivt medborgarskap. Genom sitt arbete inom projektet ”Sustainable Poetry – Demokratin 100 år – Ungas demokratistärkande engagemang” har eleverna ökat sin kunskap om det demokratiska systemet. Elevernas har genom poesi formulerat intressanta reflektioner och förslag på hur demokratin kan stärkas och utvecklas för framtiden samt genomfört kreativa workshops om barns rättigheter tillsammans med elever i årskurs 1-3. Elevernas arbete är ett gott exempel på hur demokratistärkande arbete kan integreras i undervisningen och ge eleverna en ökad kännedom om den kommunala demokratin.”

Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist överlämnade diplom och höll tal, därefter firades utmärkelsen med tårta. Elever, kollegor, skolans rektor Andreas Berntsen och Bildningsnämndens ordförande Lars Mikkelä var där.

Läs mer om utmärkelsen här: Demokratiutmärkelse för skolklasser 2022