Aston Lagergren, Minih Gillek Forsberg, Ester Ström och Olivia Vetterlinds dikter är några av de vinnande bidragen i årets poesitävling. Dikterna publiceras under våren i den digitala poesiantologin Tankar om demokratins framtid – av barn och unga. En poesibok som lyfter barns och ungas röster och främjar kunskap, demokrati och framtidstro! 

Jag tänkte på att alla ska ha det så bra som möjligt i världen!!! Det känns roligt och väldigt bra att få skriva vad man tänker på, som alla borde få veta nu på en gång. För att världen ska bli bättre i framtiden.

Ester

Stort grattis Aston, Minih, Ester och Olivia, åk 3 i ABC-huset i Mullsjö.

När jag skrev dikten ville jag skriva om att man får tänka vad man vill och drömma om vad man vill. Jag tycker det är viktigt att man tror på sig själv och att man även vågar göra fel. Yttrandefriheten är viktig!

Minih

Jag hoppas att det som står i dikten kommer bli verklighet, att jorden kommer bli en bättre plats än vad den är nu. Att det blir fred. Det går att förändra.

Olivia

Jag tänkte på att jag älskar skogen och fåglarna som kvittrar! Det är så fint. Jag tänkte på att alla ska få leva i fred och få gå i skolan.

Aston
Läs om poesiskapandet i ABC-huset och hur barnens dikter når långt utanför skolans väggar: En bro av hållbar poesi i Mullsjö