Cirka 150 elever i Sollentuna deltog i årets poesitävling varav åtta bidrag blev utvalda av juryn och kommer att publiceras i den digitala poesiantologin  Tankar om demokratins framtid – av barn och unga. En poesibok som lyfter barns och ungas röster och främjar kunskap, demokrati och framtidstro!

Stort grattis:

Filippa Orre, åk 6 Tegelhagens skola

Stina Wigren, åk 6 Tegelhagens skola

Ted Wessely, åk 6 Vaxmoraskolan

Edith Dinnesen & Smilla Ekblom, åk 6 Vaxmoraskolan

Rasmus Wallenberg, åk 6 Vaxmoraskolan

Carl Oliver Wahlund, åk 6 Vaxmoraskolan

Ingrid Rosén, åk 5 Futuraskolan International Rådan

som skapat dikter i skolan och animerat med visuell programmering i scratch på Makerzone. Dagen till ära kom Utbildningsnämndens ordförande Soley Aksöz Lithborn och Utbildningskontorets förvaltningschef Linda Ekstrand och delade ut diplom och blommor.

Foto: Petter Lindskog

Besök Makerzone för att hämta inspiration och tips för undervisningen: 4-6 Sustainable Poetry – Makerzone

Sollentunaelever blev vinnare på världspoesidagen – Mitt i Sollentuna – Lokaltidningen