Ehsans dikt ”Mitt land försvinner” ett av de vinnande bidragen i årets poesitävling. Dikten publiceras under våren i den digitala poesiantologin Tankar om demokratins framtid – av barn och unga. En poesibok som lyfter barns och ungas röster och främjar kunskap, demokrati och framtidstro!

Stort grattis Ehsan på ForshagaAkademin i Forshaga.

Foto: Johan Sköld

Ett ständigt återkommande tema i undervisningen på språkintroduktion är de globala målen. Eleverna har skrivit brev till sina hemländer där de har beskrivit skillnaderna mellan Sverige och hemlandet och sedan skapat en dikt på samma tema och deltagit i årets poesitävling.

Lyssna till miljöpedagogen Ann Nerlund som i samband med Världspoesidagen 2022 medverkar i POP UP POETRY och läser Ehsans dikt: “Mitt land försvinner”.

Läs mer om undervisningen i bloggen Framsteg i svenska