Poesiantologi som sätter barnperspektivet och hållbarhet i fokus

Nu är dags för ett långt härligt sommarlov med möjlighet till avkoppling och nya spännande upplevelser. Skriv en sommarhälsning och överraska barn och unga med en digital bokgåva som uppmuntrar till läsning och poesiskapande! Sustainable Poetry delar ut den digitala poesiantologin Drömmar för en hållbar framtid till alla barn och unga med uppmuntran att hålla igång läsningen även under sommarlovet.

Med detta initiativ vill Sustainable Poetry även uppmuntra pedagoger, lärare, föräldrar och andra vuxna till att läsa dikter högt tillsammans med barn och unga. Vuxna är viktiga läsande förebilder! Samtala om deras tankar kring samtiden och framtiden, ge tid för att bemöta deras frågor och lyssna till deras drömmar. Den gemensamma läsningen ger ett värdefullt tillfälle för er att samtala om vilka tankar och känslor som väcks i mötet med dikterna. Samtala också om illustrationerna som förstärker läsupplevelsen.

Ladda ner e-poesiantologin här: Drömmar för en hållbar framtid av barn och unga