Hassan Haidarys dikt Jag är trädet har blivit utsedd till ett av de 17 vinnande bidragen i årets poesitävling. Stort grattis!

Dagen innan påsklovet firades poeterna på språkintroduktionsprogrammet eftersom de under läsåret skapat poesi för en hållbar framtid. Hassan Haidarys dikt “Jag är trädet” blev ett av de 17 bidrag som valts ut av juryn och kommer att ingå i e-poesiantologin “Drömmar för en hållbar framtid – av barn och unga”.

Vinsten firades med fika och besök av skolans rektor Fredrik Ernfridsson som överlämnade diplom och blommor. Vilken glädje! Hassan är mycket engagerad samhällsfrågor och berättade att han vill kunna påverka andra människor till att vara snälla mot träd. Det är hoppfullt! Läs mer om firandet, ta del av deras inspirerande arbete lyssna till deras värdefulla dikter i bloggen Framsteg i svenska.

Jag är trädet – Genom en jag-identifikation med trädet förmedlas flera viktiga och mäktiga känslor – uthållighet, styrka, att vara ett med naturen. Eftersom träd ofta får styrka på foten vid samhällsutbyggnad, är det viktigt att vi påminns om att ta hand om träden.

Utdrag ur juryns motiveringar