I dag är det den internationella dagen för mänskliga rättigheter. En viktig dag att uppmärksamma, reflektera och ge röst kring. UNDPSverige har utvecklat en visuell guide som skildrar hur de globala målen för hållbar utveckling och mänskliga rättigheter kopplas ihop Mänskliga rättigheter och Globala målen

Var med i vår poesiutmaning och skriv en dikt om mänskliga rättigheter; höj din röst och bli aktiv medskapare till en hållbar framtid. Utmaningen gäller alla, inte bara barn och unga, så väck din poesiådra till liv… Använd kontaktformuläret för att skicka in din dikt och dela den i sociala medier med följande hashtag: #sustainablepoetry

Hoppas på att få leva

av elev i grundskolan

Kollar på solnedgången och hoppas

Hoppas på att få leva

Hoppas på att få uppleva

Känner svälten och törsten efter vatten

Hoppas på att få leva 

Vill bara veta

Finns det en chans 

Jag trodde att jag fanns

Ville bara vara som andra barn

Få sova i en säng

Äta vid ett bord

Det enda jag vill 

Jag vill se min familj överleva

Se min familj runt ett bord med mat

Folk vill bara ha mer och mer

 Nya jeans

Ny mobil

Men inte ens rent vatten

Hoppas på att leva 

Hoppas på att få uppleva