Greta Thunberg syns överallt, likaså alltfler barn och unga som inspirerats av Gretas initiativ. I dagens lucka finns en bilddikt som är skapad av elever i grundskolan.

Hur kan vi prata med eleverna om klimatförändringar utan att skapa klimatångest? Psykologen och författaren Jenny Jägerfeld ger tre tips till lärare i Lärarnas tidning. 1) Våga prata om den komplexa frågan som inte har ett enkelt svar. 2) Ge information som eleverna förstår. 3) Utforska konkreta exempel vad eleverna kan göra; uppmuntra till handlingskraft istället för klimatångest.

Det är viktigt att öka medvetenheten och ge eleverna framtidshopp. Det fina i klimatsången är att alla kan göra något för att skapa förändring. Utmaningen är att bryta normer i vardagen – vad vill du förändra för en mer hållbar livsstil?

Klicka här om bilden inte visas!