Förberedelserna inför FN-dagen

Förberedelserna inför FN-dagen har engagerat unga i Trelleborg på olika sätt! Diktskapande tillsammans med familjen, en vän eller på egen hand, fotoutställning om de globala målen med promenadsamtal, Agenda 2030 vandring i city för att få kuberna på plats till FN-dagen, fotosession med fotograf, poesitårta och mycket mer. Tack avdelningen för hållbar utveckling för att vi fick låna kuberna till denna värdefulla högtidsdag.

Det ska vi fira! – FN-dagen, vinnare av Läsguldet och finalister till hållbarhetsutmärkelsen Tångräkan

Under FN-dagen samtalade vi om FN och Agenda 2030, analyserade Greta Thunbergs träffsäkra tal som hon höll i FN. Dagen avslutades med öppet hus i skolans mediatek med bland annat poesiutställning; barns och ungas poesi för en hållbar framtid, kreativt poesiskapande med Bokryggspoesi och mingel. Vi avnjöt också den fantastiska poesitårtan som det lokala bageriet Palmblads bakat med kärlek i samband med Trelleborgs första poesifestival. Vi firade högtidsdagen i gemenskap och firade samtidigt att årets FN lärare 2019 arbetar hos oss på Söderslättsgymnasiet. Vidare firade vi att Sustainable Poetry är vinnare till Läsguldet och nominerade till hållbarhetsutmärkelsen Tångräkan.

Bokryggspoesin som skapades sattes samman till en stor dikt. Det var så roligt att se unga och vuxna fokuserade och engagerade i bokhyllorna; de var ju på jakt efter de rätta meningarna och kärnfulla orden. Härligt när alla kan vara med och skapa och dessutom kommer igång snabbt med utmaningen. Det blev en härlig dag i gemenskapens tecken. Tack till alla som var med oss!