I Sustainable arbetar vi helt inkluderat med skolbiblioteket i undervisningen för att stärka elevernas lärande och utveckling. Mediateken på Söderslättsgymnasiet fick på årets Bokmässa mottaga utmärkelsen årets bibliotek 2019. Det är vi väldigt glada för. STORT GRATTIS! Så här lyder motiveringen:

Mediateken på Söderslättsgymnasiet välkomnar från dag ett alla sina elever till en fantastisk och förunderlig värld där ingenting tycks vara omöjligt. På skolbiblioteket finns alltid en hjälpsam hand, ett kreativt bollplank och hjälp att förverkliga idéer och drömmar. Med ohämmad entusiasm och engagemang guidas eleverna genom läsning, språkutveckling, forskning, skrivande och andra former av kreativt skapande. Här får varje elev en både lärande och utvecklande upplevelse för hela livet.”

DIK

Möt Sten och Magdalena på SETT SYD. Där berättar de om hur biblioteket kan bli en levande mötesplats för kreativt poesiskapande, om moderna metoder som uppskattas av eleverna och om hur lärare och bibliotekarier kan arbeta dynamiskt tillsammans för att berika elevernas lärande.

Här är vinnaren av årets bibliotek 2019 – DIK

Mediateken är årets bibliotek 2019 – Trelleborgs kommun