Hur skapas en skola som verkligen berör och kunskap som känns på riktigt? Verkligt lärande är en omtumlande känsla, minst sagt…

I dag blev jag till tårar när mina elever genom poesimaraton förmedlade sina hyllningsdikter “Till minnet av Kim Wall” för Ingrid och Joachim Wall (Kim Walls föräldrar) som besökte oss på Söderslättsgymnasiet.

Eleverna har gått i Kim Walls fotspår och undersökt lokala hållbarhetsfrågor i syfte att bidra till en hållbar framtid. I samband med uppdraget skrevs fantastiska hyllningsdikter till minnet av Kim Wall. Vilken närvaro, värme och medmänsklighet. Det var så, så fint. Ett magiskt ögonblick vi alla bär med oss i våra hjärtan. Stolthet & Glädje!

Dikterna har tidigare förmedlats under Trelleborgs första poesifestival:http://www.trelleborgsallehanda.se/…/poesimaraton-pa-ung-f…/

Under sommaren kommer dikterna att visas tillsammans med utställningen ”I Kim Walls fotspår”.

#sustainablepoetry #Agenda2030