Mats Söderlund: “Poesin är en av de få uttrycksformer som är tillgänglig för alla”

Den 15 september börjar närma sig. Då kickar vi igång ett nytt härligt läsår med Sustainable Poetry! Förutom att poesiutmaningen presenteras så arrangerar föreningen Sustainable Poetry tillsammans med Den globala skolan/Sida ett inspirerande webbinarium för pedagoger/lärare, skolbibliotekarier/bibliotekarier, skolutvecklare, skolledare med flera.

Bland annat håller författaren och poeten Mats Söderlund en presentation som ger pedagoger, lärare, bibliotekarier med flera inspiration och tips för att få fart på poesiskapandet tillsammans med barn och unga. Mats Söderlund har bland annat skrivit en rad olika diktsamlingar, varit ansvarig för Poesiskolan i tidningen Skriva och skrivit boken “Skriva poesi – Om diktandets hantverk”. Den fantastiska handboken ger mycket inspiration, tips och verktyg för att skriva poesi.

I bilden ser ni Mats Söderlund som håller i en kreativ poesiworkshop tillsammans med elever på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Här kan ni läsa mer om mötet mellan Mats Söderlund och eleverna – om att utforska diktandets hantverk gemensamt med utgångspunkt i klimatfrågan: Poesi med kraft att förändra

Mats Söderlunds tankar om Världspoesidagen:

Poesin är en av de få uttrycksformer som är tillgänglig för alla och är i många fall en kraft som ger styrka till förändring. Låt internationella poesidagen bli en årlig manifestation till rätten för människor att uttrycka sina tankar och åsikter. […] Låt poesin höras på styrelsemötet, i klassrummet, på arbetsplatsen. Låt den fylla våra torg, våra tidningar, våra tankar. Om kultur, språk och skapande är att vara människa, så är poesi själva själen.”

Läs också: Elever skriver hållbar poesi om globala mål – Omvärlden

Det går fortfarande att anmäla sig till webbinariet via länken: Anmälan Webbinarium 15 september Det är kostnadsfritt.