Webbinarium – Klimathopp med poesi som verktyg

Varmt välkommen till ett inspirerande webbinarium den 15 september kl 13.00 – 15.30

Den 15 september är det kick off för läsårets samskapande i Sustainable Poetry! Bland annat presenteras läsårets poesiutmaning klimathopp för barn och unga. För pedagoger, lärare, bibliotekarier, skolledare m. fl. blir det även ett inspirerande webbinarium. Här följer mer information om innehållet och anmälan:

Människors yttrandefrihet är grundläggande i ett demokrtiskt samhälle men det är långt från självklart för alla. För att hitta gemensamma lösningar på globala problem har utbildning en viktig roll där unga människor får träna sig på att själva ta en aktiv roll i det arbetet. Journalisten och författaren Jesper Bengtsson berättar om ordets makt och yttrandefrihet i en allt mer polariserad värld.

Sustainable Poetry bjuder in till poesiutmaning för barn och unga och poeten och författaren Mats Söderlund ger konkreta tips på hur lärare kan inspirera barn och unga till att skapa poesi i undervisningen.

Sustainable Poetry erbjuder också konkreta exempel och erfarenheter av hur lärare arbetar med poesi som ett verktyg i undervisningen för att engagera elever i en hållbar utveckling av framtiden. Poesiutmaningen som mynnar ut i ett gemensamt firande av Världspoesidagen 2024 presenteras under webbinariet. Är du nyfiken  eller arbetar du redan med Sustainable Poetry och vill hitta ny inspiration? Medverkar under webbinariet gör pedagoger, lärare, skolbibliotekarier m.fl. som berättar om sina erfarenheter och delar tips och idéer.

Anna Mogren berättar om ”Hela skolan perspektivet”, bland annat om förändringsledning i förskolors och skolors arbete med lärande för hållbar utveckling

Målgrupp: pedagoger och lärare i förskolan och skolan, skolbibliotekarier och skolledare

Anmälan senast den 13 september. Det är gratis. Länk till webbinariet skickas ut via mail.

Varmt välkommen!

Webbinariet arrangeras av Sustainable Poetry i samarbete med Sida/ Den globala skolan

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.