Poesifestivalen den 21 mars är ett hybridevent med aktiviteter på Trelleborgs bibliotek, Trelleborgs museum och i centrum, men även digitala aktiviteter som förbokas och upplevs i den egna förskolan eller i skolan runtom i Sverige på valfri tid den 21 mars. Bokningslänk: Anmälan till digital workshop

Skriv med Spökdiktare och slottspoeter

”Varför är du författare? Har du inget annat att göra, eller?”, frågade en elev en gång. ”Jag vill inte göra nåt annat”, svarade Tove. Barn mellan 5 och 12 år får möjlighet att lyssna till författaren Tove Berggren som berättar om varför och om vilka som egentligen inspirerade henne att skriva boken ”Spökdiktare och slottspoeter”. Barnen får även inspiration och en kreativ poesiutmaning att arbeta vidare med. Den förinspelade workshopen är cirka 15 min.

Bild: Natur & Kultur

Bli en förändringshjälte!

Varför behöver vuxna lyssna på vad barn och unga har att säga om vår världs framtid? Vad innebär egentligen de Globala målen och vad kan man tänka på om man ska skriva hållbar poesi? Samla eleverna (åk 7-9 och gymnasiet) och lyssna till författaren Ingrid Remvall som ger inspiration kring hur unga kan komma på bra idéer för att förändra världen och låt därefter eleverna arbeta med poesiutmaningen som går ut på att skapa hållbar poesi. Den förinspelade workshopen är cirka 15 min.

Världen är stor, men du är större – WWF Sweden Youth

Vad fick du luft ifrån? Träden. Planeten är en av våra största inspirationskällor till poesi, kultur och konst. Tar vi hand om naturen och miljön så bär vi också vidare en kulturell mångfald till framtida generationer. Med ordets makt har du möjlighet att göra skillnad och skapa den förändring som behövs. Du är en viktig röst även för den som inte kan tala själv. Vad i naturen blir du inspirerad av?

Samla eleverna (åk 8-9 och gymnasiet) och lyssna till lyssna till WSY som inspirerar och delar ut en poesiutmaning till eleverna som ni kan arbeta vidare med. Den förinspelade workshopen är cirka 20 min.

Bild: Bernhardina Hörnstein

Kör, bara kör – Möt skåningen som tidigt fann kärleken i Lappland

Kimberley Ahlström Kitti, Trelleborgaren som flyttade till Kiruna berättar hur hon finner inspiration på platsen där hon nu lever. Inspireras av hennes berättelse om känslan av att leva nära naturen och på en plats som måste flytta då gruvnäringen påverkat stan och sprickorna tvingar människor att lämna stadskärnan för att flytta in i ett nytt Kiruna. Låt eleverna (åk 9 och gymnasiet) få följa med på en resa i nutid och känna hennes känslor genom dikterna. Den förinspelade workshopen är cirka 20 min.

Delta i POP UP POETRY

Låt eleverna delta i POP UP POETRY genom att dela dikterna ni skapat i sociala medier. POP UP POETRY -konceptet innebär att det dyker upp poesi lite här och där som bidrar till att skapa poesiyra. Det handlar således om att läsa dikter (egna eller andras) och dela med mottagare utanför förskolan och skolan. Använd följande hashtag: #sustainablepoetry

POP UP POETRY sker även i olika kommuner runt om i Sverige och internationellt. Håll utkik på sidans flöde och i sociala medier: Facebook och Instagram 

Klicka på länken för att ta del av hela festivalprogrammet.