❤Kärleksträd på Rådhustorget i Trelleborg 2022!❤ Inför alla hjärtans dag uppmuntras barn att pynta kärleksträden med poesi och teckningar.

Samskapande mellan grundskolan och gymnasiet kring lärande för hållbarhet

Eleverna i årskurs 5 på Sjöviksskolan har för andra året skapat poesi för en hållbar framtid och sprider kärlek i Trelleborg i samband med alla hjärtans dag. Underbara förändringshjältar! De fick utmaningen av gymnasiet – bland annat att lära sig om de globala målen, utforska vilket/vilka av de globala målen hjärtat klappar lite extra för och skapa dikter på valfritt sätt. I gemenskapens tecken firade barnen alla hjärtans dag med diktuppläsningar och genom att pynta kärleksträden med dikter.

Samverkan mellan olika förvaltningar i kommunen

Det här är resultatet av ett fint och värdefullt samarbete mellan Kultur- och fritidsförvaltningen, Tekniska serviceförvaltningen, parkavdelningen, Bildningsförvaltningen och Sustainable Poetry i Trelleborgs kommun.