Dagens dikt

Tänk att det är möjligt att överraskas av dagens dikt istället för den traditionella frågan; vem är här? Läraren som inleder med att ta närvaro är något vi alla minns. Finns det ett alternativ? En dikt som spränger gränser och får oss att “vakna” Vi startar dagen. Kan denna morgon vara början på något annat?

Perfektion

Jag vill bryta ner det ordet i små partiklar

Tills det löses upp

Försvinner

Sen vill jag blicka ut i havet av medsystrar,

Känna deras kraft och innerliga skönhet

Förlåt oss

Ta av ditt läppstift

Dra bort din ögonskugga

Sudda bort ditt rouge

Ta av din attityd

Du är ett under

Elever som läsande förebilder

Vi läser gemensamt på bloggen. En tidigare elev på skolan tipsar om poesiboken “På andra sidan natten” – instapoesi av Michaela Forni och Michaela Hamilton. Det var just den boken som fick fart på hennes läsintresse. Den berörde henne så starkt att hon tog fram datorn under svenskundervisningen och köpte ett eget exemplar av boken. Så här skriver hon; Denna boken fick jag först syn på under min svensklektion och jag föll direkt! Den har så många kloka och bra ord, fina budskap som alla kan relatera till på ett eller annat sätt. Det finns en text för alla i boken. Boken är mitt lilla lyckorus och jag hoppas att denna bok kan bli någon annans också <3 Klicka på inlägget för att läsa en av hennes favoritdikter: Instapoesi skapar läslust

Genom att aktivera eleverna som läsande förebilder för varandra kan vi utveckla läskulturen på skolan. Vi läser och skapar poesi så det syns!

Uppdaterat 22/9.