Instapoesi har blivit ett internationellt fenomen och eleverna gillar det! Här tipsar My, som läser på barn- och fritidsprogrammet, om den första svenska instapoesiboken På andra sidan natten av Michaela Forna & Michaela Hamilton. Boken är också den första hon läst ut med glädje och av lust. Den var så bra att hon dessutom tog fram datorn under svenskundervisningen och köpte boken. 🙂

Denna boken fick jag först syn på under min svensklektion och jag föll direkt! Den har så många kloka och bra ord, fina budskap som alla kan relatera till på ett eller annat sätt. Det finns en text för alla i boken. Boken är mitt lilla lyckorus och jag hoppas att denna bok kan bli någon annans också <3

En av hennes favoritdikter är Se på dig själv

ser du?

de där ögonen som sett så mycket

munnen som sagt så tunga ord

den där bröstkorgen som varit så ihålig

händerna som hållit fast så hårt

de där benen som skakat så kraftigt

knäna som varit fulla med sår

ser du dig själv

och att du står kvar

ändå

Så häftigt att My fick dela sin läsglädje på Instagram med en av bokens författare. 🙂