Projektets yngsta poeter gick i Lennart Hellsings fotspår och prisades

Det är i förskolan vi lägger grunden för det livslånga lärandet; glädjen över att utforska, experimentera och lära tillsammans. Där främjas god tilltro till den egna språkliga förmågan och ger barnen en röst i verksamheten och i samhällsutvecklingen.

Häromdagen var jag inbjuden till Österlids förskola för att lyssna till barnen som arbetat engagerat under läsåret för att skapa poesi och konst för en hållbar framtid. Vilket fantastiskt arbete! Jag blev rörd när barnen så inlevelsefullt förmedlade två nya verser i Lennart Hellsings visa Annabell Olsson. Deras verser handlar om nedskräpning och vitvalens utsatthet. Bidraget skulle ha förmedlats på scen under poesifestivalen, men blev framflyttat (som så mycket annat) på grund av coronakrisen. 

Vi firade med poesitårta, diplom och överraskning i strålande solsken. Tack till barnen och kollegor för fint samskapande och tack till lokala näringsidkare för priserna i poesitävlingen. Tillsammans gör vi skillnad! 

Till hösten fortsätter poesiäventyret och givetvis har vi siktet inställt på poesifestival 2021. Läs verserna och inspireras av deras fantastiska arbete; Barnen på Österlids förskola räddar vitvalen

Maria Glawe, projektledare för Sustainable Poetry