Lucka 22 – Unga reportar i Kim Walls fotspår

Elever från olika gymnasieprogram på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg arbetar engagerat i projektet I Kim Walls fotspår – Unga reportrar för ett hållbart samhälle, vilket handlar om att de gör undersökande och problemlösande uppdrag i samhället. Utifrån komplexa frågeställningar utan givna svar undersöker de hållbarhetsfrågor och arbetar som grävande reportrar. Genom arbetet utvecklar de kunskaper och betydande kompetenser som behövs såväl i skolan som i arbetslivet och i samhällslivet.

Utifrån Ingrid Walls berättelse i samband med skolbesök, hennes gripande sommarprat i SVT och genom läsning av boken Kim Wall – när orden tar slut ges eleverna också möjlighet att klä sina känslor i ord och skapa poesi till minnet av Kim Wall och hennes målmedvetna arbete för att förändra världen.

I samband med Trelleborgs första poesifestival framförde eleverna sin hyllningspoesi till Kim Wall inför medborgare och besökare i olika åldrar på stadsbiblioteket. Dessutom bjöds Kim Walls föräldrar in till ett speciellt tillfälle då eleverna framförde dikterna med stor inlevelse. Det var så fint och betydelsefullt! I Lucka 22 och i lucka 1 får vi ta del av två av dikterna som skapades. Såväl lärare som forskare är överens om att känslor spelar en viktig roll för elevers motivation och engagemang. När lärandet är meningsfullt händer magiska saker med elevernas måluppfyllelse.

Klicka här om bilden inte visas!

Läs mer:

Unga reportrar går i Kim Walls fotspår – Trelleborgs kommun

Inspirerade att gå i Kim Walls fotspår – Trelleborgs Allehanda