I ett unikt samarbete mellan Sustainable Poetry, Trelleborgs museum och ungdomsgruppen Magora ges elever på Söderslättsgymnasiet möjlighet att berikas och utmanas av utställningen Gudar och Monster av Richard Szedely och utifrån konsten skapa poesi för en hållbar framtid.

I utställningen möter eleverna fyra gudar: genus, identitet, konsumtion och natur som inspirerar till kreativt skapande av såväl masker som dikter. Dikterna och maskerna som framställs kommer bland annat att ingå i poesiutställningen och scenframträdandet i samband med World Poetry Day och Trelleborgs poesifestival den 21 mars 2020.

Bli inspirerad och väck ungdomarnas poesiådra till liv! Följ äventyret på bloggen, i FB-gruppen och på Instagram.

GUDAR OCH MONSTER – Richard Szedely

23.11-26.1 2020
Efter 10 år som maskmakare tar Richard Szedelyi nu ett kliv in på Trelleborgs Museum med skulptur, foto och video, inspirerade av olika kulturers gudavärldar – magiskt, ursprungligt och existentiellt. I utställningen får besökaren möta fyra gudar; genus, identitet, konsumtion och natur. Skulpturerna hedrar något som besökaren själv får drömma kring: strävan efter det gudomliga och mötet med verkligheten där inget är felfritt eller perfekt. Guden och monstret finns inom oss alla. Utställningen är ett resultat av museets ungdomsinsats med projektet Magora tillsammans med konstnären Richard Szedelyi. (Trelleborgs kommun – Utställningar och evenemang).

Magora är nominerade till årets kulturstipendiat i Trelleborg 2019;

En talangfull och kreativ grupp ungdomar som sätter Trelleborg på kartan med all sin lust, nyfikenhet och kreativitet.