Boktips!- Läs poesi under läslovet

I dag under internationella skobiblioteksdagen tipsar skolbibliotekssamordnare Sten Ivarsson om tre underbara poesiböcker att läsa under läslovet.

Först ut är Rupi Kaurs bok “Mjölk och Honung” eller “Milk and Honey”. Den kanadensiska poeten har gjort sig känd för att publicera sina texter på Instagram och har i dagsläget c.a 3.8 miljoner följare. Hon skriver personligt, om både lätta och svåra ämnen, både kortare och längre dikter. 

Den andra boken är också av Rupi Kaur och är hennes uppföljare, “The sun and her flowers” eller “Solen och hennes blommor”. Här fortsätter författarinnan att beröra ämnen som kärlek, trauma, återhämtning, feminitet och revolution. Hon har också själv illustrerat båda sina verk.

Den tredje titeln heter “En dag skall jag bygga ett slott av pengar” och är Evin Ahmads debut. Boken handlar om hur det är att vara ung konstnär i vår samtid, en berättelse om resa och rörelse, från olika platser åldrar och möjliga framtider. Författarinnan tangerar ämnen som svek, sorg, drömmar, minnen, skuld och arv.

Kom ihåg att anpassa din läsning efter vad du själv vill, speciellt när du läser för att du vill utvecklas eller bara för nöjes skull. Förhoppningsvis hittar du en bok som skapar nya intryck och inre bilder, som väcker nyfikenhet och är svår att lägga ifrån sig, då har man hittat rätt.

Sten Ivarsson, Mediatekssamordnare Söderslättsgymnasiet