Poesivandra för en hållbar framtid

Genom alla tider har vi människor använt vandringen som rörelseform för att rusta kropp och själ. Det värnar vi om genom en hälsofrämjande och kunskapshöjande poesivandring i Trelleborg city under sommaren.

Vandringen innehåller 17 skyltfönster med 17 dikter som kopplas till FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, skapade av barn och unga i Trelleborg. Det finns också en tävling kopplad till vandringen som går ut på att läsa och reflektera över antalet dikter som kopplas till mål 5 i Agenda 2030. Vinnaren utses under Trelleborgs årliga Palmfestival, den 31 augusti 2019.

Var närvarande i stunden och upplev en hoppfull framtid

Vi lever i en hektisk tid som kännetecknas av en vardag fylld av krav och måsten. Dessutom utsätts vi ständigt för ett överflöd av intryck och mycket som lockar och konkurrerar om vår uppmärksamhet. Poesivandringen inbjuder dig att vara närvarande i stunden, läsa och reflektera över barns och ungas tankar och känslor om framtiden. De har något viktigt att berätta…

Poesiäventyr för alla – bli en del av gemenskapen

Gå själv, överraska en vän, ta hunden eller ta med hela familjen på poesiäventyr. Starta på Trelleborgs museum och ta del av den fina Övre – utställningen och många andra intressanta saker, ta sedan några få steg till biblioteket och passa på att låna en bok. Vandra sedan vidare och fortsätt ta del av barns och ungas tankar om en hållbar framtid. Längs vägen upptäcker ni en rad olika samhällsaktörer som får Trelleborg att blomstra och bekantar er samtidigt med de globala målen för hållbar utveckling. Läs, samtala och reflektera över vilka dikter som berör jämställdhet och delta i tävlingen i slutet av vandringen.

Vandra därefter vidare till Palmblads Conditori och ta en paus. Visste du att Palmblads Conditori tog fram den berömda poesikakan i samband med Trelleborgs första poesifestival den 21 mars 2019? Den “fina fisken”, som lyfter fram mål 14; hav och marina resurser kan avnjutas under pausen. Om ni istället har medhavd fika så är det inte långt till Trelleborgen där ni kan fika utomhus och samtidigt njuta av de fantastiska omgivningarna. Dröjer ni er kvar längre så rekommenderas ett besök i Trelleborgen där ni kan ta del av spännande vikingautställningar.

#sustainablepoetry

Poesivandra för en hållbar framtid och bli #Målmedveten, upptäck Trelleborg city och dela er upplevelse med hela världen! Använd hashtag #sustainablepoetry i sociala medier.

Läs mer:

Poesivandra för mänskliga rättigheter och hållbar utveckling – Lokaltidningen i Trelleborg

Poesivandringen för en hållbar framtid fortsätter – Trelleborgs Allehanda

Poesivandring pågår – Trelleborg Citysamverkan

Poesivandring i Trelleborg City – Trelleborgs kommun

Lämna ett svar