“Jag skriver i dina ord” – Skrivtävling

Jag skriver i dina ord är en skrivtävling för gymnasieelever där de kan utveckla sitt skrivande och vinna fina priser. Eleverna gillar tävlingsinslag och framför allt att skriva för verkliga mottagare och möjligheten att bli publicerad i en tidning.

Tävlingen går ut på att skapa en egen litterär text utifrån en valfri dikt eller låttext. Förra året skapade elever från olika gymnasieprogram dikter med utgångspunkt i Lalehs låt “Goliat” och utifrån målen i Agenda 2030. I år skapas nya dikter utifrån redan existerande dikter de själva tycker mycket om och som kopplas ihop med ett/flera av de globala målen.

Det är väldigt spännande att se vilka dikter eleverna väljer ut och hur de använder sin kreativitet för att omskapa och frambringa en annorlunda känsla och budskap…

Du kan ta ut svängarna rejält! Du kan leka och plocka isär texten du utgår ifrån, parodiera den, argumentera med den om du tycker att den är dålig – eller låta den inspirera dig till att skriva något helt eget och annorlunda.

Läs mer om tävlingen: jag skriver.nu

Lämna ett svar