Poesifestivalen 2023

Poesifestivalen arrangerades den 21 mars på Trelleborgs kulturhus med kringaktiviteter i centrala Trelleborg. Till exempel utställningar på Trelleborgs museum, Valengallerian, Rådhuset, Trelleborgs Lasarett samt poesivandringar i centrum: 17 mål – 17 dikter – i 17 skyltfönster. De återkommande poesivandringarna i centrala Trelleborg arrangeras av Sustainable Poetry i samarbete med Söderslättsgymnasiet och Trelleborg Citysamverkan.

Läsårets tema: Ömsesidighet – lärande, hälsa och välbefinnande som drivkraft för hållbar samhällsutveckling. Ta del av programmet: Festivalprogram 2023

Poesifestivalen genomfördes av föreningen Sustainable Poetry med stöd från Kultur- och fritidsförvaltningen, Bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun samt genom stöd av olika samarbetspartners. 

Illustratör: Nikki Schmidt, Big Brain Agency

Det blev en välbesökt poesifestival! Många kom dit för att lyssna på barns och ungas tankar för en hållbar framtid däribland barn och unga, personal i förskolan och skolan, skolledare, politiker, tjänstepersoner inom olika förvaltningar, skolledare, familj med flera.