Poesifestivalen 2022

Poesifestivalen 2022 arrangerades den 21 mars på Trelleborgs bibliotek med kringaktiviteter på Trelleborgs museum, poetisk fönsterutställning på Valengallerian och poesivandringar i centrala Trelleborg: 17 mål – 17 dikter – i 17 skyltfönster. De återkommande poesivandringarna arrangeras av Sustainable Poetry i samarbete med Söderslättsgymnasiet och Trelleborg Citysamverkan.

Läsårets tema: Tankar om demokratin framtid. Bland annat fick barn och unga lyssna till poeten Emil Jensen, författarna Tove Berggren och Ingrid Remvall, WWF Sweden Youth med flera, delta i kreativa workshops, hållbarhetsutmaningar, poesiuppläsningar på scenen, provsmakningar – “Hållbara smaker” och mycket mer. Invigningen genomfördes med poesiuppläsningar på taket på Trelleborgs museum. Moderator: Annika Eriksdotter Flink, chef för allmänkulturen i Trelleborgs kommun.

Ta del av festivalprogrammet här: Festivalprogrammet 2022

Poesifestivalen genomfördes av Sustainable Poetry med stöd från Kultur- och fritidsnämnden, Bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun samt genom stöd av olika samarbetspartners.

Det blev en välbesökt poesifestival! Många kom dit för att lyssna på barns och ungas tankar för en hållbar framtid däribland barn och unga, personal i förskolan och skolan, skolledare, politiker, tjänstepersoner inom olika förvaltningar, skolledare, familj med flera.