Webbinarium – VT23

Är du nyfiken på hur du kan arbeta med Sustainable Poetry i din undervisning/verksamhet nästa läsår? Kanske vill hela förskolan/skolan/fritids/biblioteket/museet etc. följa med på poesiäventyret som mynnar ut i ett gemensamt firande av Världspoesidagen 2024? Arbetar du redan med Sustainable Poetry och vill hitta ny inspiration? Varmt välkomna till ett inspirerande webbinarium den 7 juni kl. 14.30 – 16.00. 

Lyssna till medskapare i projektet (pedagoger, lärare, skolbibliotekarier, skolledare, utbildare inom LHU m.fl. som berättar om sina erfarenheter, hämta inspiration och utforska samarbetsmöjligheter. Här är några exempel på talare:

Den stora poesiresan – Sustainable Poetry i förskolan – Cecilia Lindkvist

‘Pedagogic Sustainability: The Cross Subject Paradigm in the Digital Era’ – Emelie Hahn & George Tsarsitalidis 

Upptäck kraften i poesin – en dikt säger mer än 1000 ord – Germund Sellgren

Dikten är ett fantastiskt sätt att göra sin röst hörd – Anki Källman och Anneli Wahlsten

Poesislinga med puls – Vad har poesi, hållbarhet och idrott gemensamt? Och hur angår det hela skolan? – Jennie Rosén

Skolbibliotekarier och lärare arbetar tillsammans – Sten Ivarsson & Erna Terzic

Elever gör framsteg i svenska genom multimodal poesi – Johan Sköld

  • Tema läsåret 2023/2024 presenteras, likaså vad som händer den 15 september då det är kick off för läsårets samskapande.
  • Förhandstitt! Snart är det premiär för årets poesiantologi Ömsesidighet – Poesi för en hållbar framtid av barn och unga.

Anmälan senast den 4 juni. Det är gratis. Länk till webbinariet skickas via mail. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Varmt välkomna!