När poesin tar plats och gör avtryck

“Jag lärde mig att skriva dikt och att man ska kunna uttrycka sig precis hur man vill. Det går inte att göra fel.” – Elev

Idag fick eleverna välja en plats som de tycker om. Det blev utgångspunkten för en kreativ poesiworkshop med poeten och författaren Mats Söderlund. Det var inspirerande, lärorikt och roligt, vilket märktes genom elevernas nyfikenhet och engagemang. Det bekräftades också i deras reflektioner efteråt:

“Bra förklarare, rolig och uppriktig” – elev 

“Det var kul att lära sig hur enkelt det egentligen är att skriva dikter.” – elev

Jag hamnade i skogen och blev påmind om Tranströmers ord; “Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.” Eleverna hamnade i skogen, i trädgården, vid havet, på fotbollsplanen, Dalby stenbrott, utomlands… och orden flödade fram…

Eleverna deltar i skrivutmaningen “Jag skriver i dina ord” och kommer framöver att fortsätta utforska dessa platser och arbeta vidare med dikterna. Svaret på vems ord de ska få skriva i finns att utforska i det oändliga äventyret… Det hela kommer att knytas ihop med poesi för en hållbar framtid.