En dag i poesins tecken

Morgonen började med kreativt poesiskapande med elever i svenska 1 – Black Out Poetry utifrån utredande texter. Under eftermiddagen genomfördes Sustainable Poetry Webbinarium där vi fick lyssna till hur pedagoger, lärare, skolbibliotekarier och utbildare inom lärande för hållbar utveckling arbetat med Sustainable Poetry i olika skolstadier. Det var väldigt inspirerande! Vilken kreativitet, variation och bredd! Mycket bra: Anki Källman, Anneli Wahlsten, Johan Sköld, Germund Sellgren, Emelie Hahn, George Tsarsitalidis, Cecilia Lindkvist, Jennie Rosén, Sten Ivarsson och Erna Terzic för inspirerande presentationer.

När webbinariet var slut var det dags för nästa poesiäventyr och denna gång tillsammans med Eva Chelbat och Selma. I morgon är det nämligen invigning av Poesislingan i Klagstorp skapad av barnen i årskurs 4 på Klagstorp skola. Poesislingan är en del av Trelleborgs kommuns arbete med landsbygdsutveckling – med fokus på ungas delaktighet och medskapande. Projektet genomförs med stöd av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling – i samarbete med Leader Söderslätt.

I brevlådan väntade det senaste numret av Svenskläraren och temat är POESI. I tidningen finns många intressanta artiklar om poesi, bland annat ett reportage och en artikel om Sustainable Poetry. Så roligt! Jag vet inte om man kan få in mer poesi under en dag? Det har varit en otroligt berikande och rolig dag. Tack till alla medskapare. Kul att vi kan göra det här tillsammans – för barn och unga och för vår gemensamma framtid på hållbar väg.

Den 8 juni är det invigning av Poesislingan I Klagstorp. Illustratör: Nikki Schmidt