Invigning av poesifestivalen

09.00 – Att få drömma – utan att dömas – Invigning av poesifestivalen 2021 

Drömmar tar oss bortom de lösningar som existerar idag, vilket vi behöver för att samskapa en hållbar framtid. Möt Staffan Taylor, moderator, föreläsare och professionell drömmare, som inspirerar oss att våga följa våra drömmar och samtidigt göra något bra för världen. Det blir fokus på pepp, att våga säga ja och att få drömma utan att dömas.

Inspirerande exempel från olika kommuner

Ta del av några inspirerande exempel där barn och unga skapat poesi för en hållbar framtid i olika kommuner. Först ut är ett samarbete mellan Söderslättsgymnasiet och Bäckaskolan i Trelleborg, följt av ett exempel där 3-5 åringar skapat poesi tillsammans.

Därefter skildras samarbetet mellan skolan och Makerzone i Sollentuna kommun. Lyssna till verksamhetsansvariga Maria Franzén och Lisa Eriksson som berättar om elevernas programmeringspoesi för en hållbar framtid och diktpromenader i Sollentuna.

Sedan får vi ta del av elever på språkintroduktion på ForshagaAkademin i Forshaga kommun som skapar poesi för en hållbar framtid. Lyssna till Johan Sköld som presenterar mer om deras diktskapande och visar hur de delar dikter på deras undervisningsblogg Framsteg i Svenska.

Avslutningsvis berättar lärarna Anki Källman och Anneli Wahlsten och rektor Carina Irvefors om hur de tillsammans med barnen i åk 2 i Mullsjö skapat dikter för en hållbar framtid.

Nästa programpunkt i poesifestivalen är Drömmar för en hållbar framtid – var med och skapa poesi! – KL. 10.00