Poesifestival med hållbarhetsfokus i Trelleborg

Den 20 mars är det dags för den andra upplagan av Trelleborgs poesifestival. I år sker den i samband med genomförandet av Trelleborgs första framtids- och innovationsdag. Dagens ledord är framtid, innovation och hållbarhet och kopplas samman med kommunens vision och Trelleborgs kommun ska vara en framgångskommun med hög livskvalitet för en långsiktigt hållbar tillväxt, och de tre inriktningsmålen för perioden 2020-2023; 1) Tryggt och säkert samhälle, 2) Barn och ungas uppväxtvillkor och utvecklingsmöjligheter samt 3) Attraktivt näringsliv. I vanlig ordning genomförs poesifestivalen i anslutning till World Poetry Day som firas över hela världen den 21 mars.

Poesifestivalen i Trelleborg är skapad av barn och unga för barn och unga och alla nyfikna medborgare och besökare. Barn och unga från förskolan till gymnasiet i Trelleborg och runtom i världen har skapat poesi med grund i FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling i syfte att ge röst kring viktiga samhällsfrågor samt ta plats i samhällsutvecklingen. Det går hand i hand med Barnkonventionen som ska genomsyra alla verksamheter i en kommun.

Dagen inspirerar till en klimatsmart och hållbar framtid genom exempelvis poesi på alla möjliga sätt och vis, scenframträdanden, konst, kreativa workshops, utställningar, tävlingar, poesimaraton, prisutdelning, hållbara utställare, lek och utmaningar, poesivandring och poesicafé. Dessutom medverkar artisten och poeten Emil Jensen som under de senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom Sverige.

Emils liveframträdanden har beskrivits som just sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga berättelser och samhällssatir. I sin helt egna blandning av poesi, komik och musik tar han mellansnacket till en ny genre, där ämnen som hållbarhet, medmänsklighet och yttrandetrygghet är ständigt återkommande teman.

United Stage

Håll utkik på bloggen för att hitta höjdpunkterna! Framöver presenteras programmet där det ska finnas något för alla. Boka in den 20 mars redan nu och var med och sprid poesiyra i Trelleborg och i resten av världen!

Alla är välkomna!

#sustainablepoetry! #Agenda2030 #Trelleborg