Skapa poesi för en hållbar framtid

Det här är en utmaning för dig som är ung och vill vara med och förändra. Poesiutmaningen går ut på att lära dig om FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling och genom att skapa egen dikt på valfritt sätt berätta hur du vill se samtiden och framtiden på hållbar väg. Hur vill du leva i framtiden? Vad är viktigt för dig? Hur tar vi hand om människan och planeten samtidigt?

Poesiutmaningens 3 steg

  1. Utforska och lär dig om FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Här finns fakta: www.globalamalen.se Ta reda på vilket/vilka mål ditt hjärta slår lite extra för!
  2. Skapa en dikt på valfritt sätt och gärna på flera språk. Tips för att komma igång finns här: Kom igång med diktskapandet!
  3. Gör din röst hörd! – Skicka in dikten till oss, så delar vi din dikt i projektets sociala medier: Facebook-gruppen Sustainable Poetry och Instagram #sustainablepoetry

    Poesiutmaningen pågår hela sportlovsveckan. Skapa när det passar dig! Alla som skapat poesi för en hållbar framtid får ett fint diplom!

    Bor du i Trelleborg så kan du också ta med din dikt till poesifestivalen som arrangeras den 21 mars på Kulturhuset i Trelleborg. Sportlovsaktiviteten är en del av kommunens sportlovsprogram.

    Lycka till!