Rädda Maten! – Poesiutställning på Matsvinnsfestivalen i Malmö

Sustainable Poetry antog utmaningen “Rädda Maten Skåne” som handlar om att tillsammans hitta nya vägar för att minska matsvinnet. Initiativet till projektet togs av Skånes landshövding Anneli Hulthén. Rädda Maten drivs och finansieras av Hållbar Utveckling Skåne, Länsstyrelsen Skåne och Sparbanken Syd. En av flera aktiviteter är att arrangera en matsvinnsfestival.

Sustainable Poetry medverkade i Matsvinnsfestivalen, som var en del av Malmö Festivalen 2019. Där var det möjligt för besökare att inspireras av poesi som skapats av barn och unga i Trelleborgs kommun. Tema: framtid och innovation.

Besökarna fick uppleva POP UP POETRY – poesiuppläsning på scenen. Dikterna, som var skapade av barn och unga på olika språk, över ämnesgränser och skolformer, berörde samtliga dimensioner av hållbar utveckling med sikte på framtiden. Besökarna kunde också ta del av en utomhusutställningen som bestod av en blandning mellan de globala målen och poesi. Dessutom var det möjligt att väcka sin egen poesiådra, skapa en egen dikt och hänga upp den i poesiträdet som blommar under hela festivalen.

3 Take Aways:

  • Upptäck FN:s 17 hållbarhetsmål på ett roligt och kreativt sätt
  • Finn din diktådra
  • Bygg nya band av vänskap