Presentation av jurymedlemmar 2023

Här presenteras årets fantastiska jury som läser inkomna bidrag och nominerar sina favoritdikter. Varje år väljer de ut ett antal dikter skapade av barn och unga som publiceras i årets poesiantologi. De utvalda bidragen presenteras genom den digitala aktiviteten POP UP POETRY i samband med Världspoesidagen varje år.

Germund Sellgren, pedagog, författare och tidigare projektledare inom WWF. Bland annat författare till boken “Naturpedagogik” och handledningen “Kreativitet på hållbar väg”

Emma Berg, beteendevetare, författare, kreatör och föreläsare. Bland annat författare till boken “Starkskör”.

Annika Eriksdotter, chef för allmänkulturenheten i Trelleborgs kommun.

Anneli Magnusson, poet och konstnär. Bland annat författare till poesiböckerna “Guldkorn från Universum” och “Universum svarar”.

Kimberley Ahlström Kitti, författare och kreatör. Bland annat författare till poesiboken “121 Tidlösa dikter”.

Ingrid Wall, författare, journalist och ordförande i föreningen Gamla Trelleborg. Bland annat författare till boken “Boken om Kim Wall – När orden tar slut.”

Kommunikationschef i Trelleborgs kommun. Dessförinnan arbetade jag i 25 år som journalist, främst i dagspressen. I höstas utkom vår bok ”Kim Wall – när orden tar slut”. Tidigare har jag skrivit ”Trelleborg på femtiotalet”, ”En man en ö ett liv” om Saint Bartelemy samt ”Vardens grannaste språg”, en ordbok i trelleborgska. Som deltidspensionär ska jag ägna mig åt författande. Jag är ordförande i Gamla Trelleborg och Trelleborgs historia ligger mig varmt om hjärtat.

Anders Löfberg, Bokhandlare i Trelleborg.

Stolt far till tre söner och fyra barnbarn. Bokhandlare sedan 1976. Bokläsare och bokälskare sedan sju års ålder. Läser allt: deckare, romaner, memoarer, biografier och historia osv. Njuter av att förmedla böcker till våra kunder och mina vänner. Jag anser att mitt jobb är det roligaste av alla tänkbara.

Anitha Ljung, tidigare klimatstrateg i Trelleborgs kommun.

Jag skriver nyhetsartiklar, reportage, noveller, kåserier och mycket annat! Allra närmast mitt hjärta finns poesin och mina absoluta favoritdikter återfinns hos de poeter som kan krama fram så mycket som möjligt ur så få ord som möjligt. Nu ser jag fram emot att Trelleborg korar sig själv som poesins världshuvudstad, nu när dikter av så många av våra unga sprids på alla hålla i världen genom Sustainable Poetry – som ju även inspirerar alla världens unga att också använda poesin för att göra sina röster hörda.

Tidigare jurymedlemmar:

Catarina Rolfsdotter Jansson, författare, föreläsare inom hållbar utveckling och programledare.

Johanna Wester, författare, FN-förbundets föreläsare om kvinnors rättigheter och utbildar i barnkonventionen.

Anna Troberg, författare och förbundsordförande för DIK (facket för kultur, kommunikation och kreativ sektor).