Presentation av juryn

Anders Wramnell

Jag heter Anders och är rektor på gymnasiet. I grund och botten är jag svensklärare och har genom åren läst mycket poesi. Favoriterna är Derek Wallcott och WB Yeats, men läser även barocklyrik som John Donne.

Ingrid Wall

Fram till sista februari arbetade jag som kommunikationschef i Trelleborgs kommun. Dessförinnan arbetade jag i 25 år som journalist, främst i dagspressen. I höstas utkom vår bok ”Kim Wall – när orden tar slut”. Tidigare har jag skrivit ”Trelleborg på femtiotalet”, ”En man en ö ett liv” om Saint Bartelemy samt ”Vardens grannaste språg”, en ordbok i trelleborgska. Som deltidspensionär ska jag ägna mig åt författande. Jag är ordförande i Gamla Trelleborg och Trelleborgs historia ligger mig varmt om hjärtat.

Mona Monasar

Mitt namn är Mona och jag är en student, skribent och poet. Jag är engagerad i WWF Sweden youth och brinner för hållbarhetsfrågor. Mina texter berör ämnen som rasism, feminism och klimat men andra saker dyker också upp ibland.

Annika Eriksdotter

Chef på Kultur- och evenemangsenheten. Ansvarar för kommunens kulturgaranti för både unga och gamla, ordnar sommarjobb inom kultursektorn till ungdomar och ansvarar för kommunala evenemang. Gillar poetry slam och spoken word.

Monica Lidberg

Jag heter Monica Lidberg och kommer från Trelleborgs Energiförsäljning. Min roll på företaget är ekonomi och bokföring och har arbetat här sedan maj 2017. Företaget ägs av Trelleborgs kommun, där vi är ett av flera bolag i koncernen Trelleborgs Rådhus AB.

Anitha Ljung

Jag är klimat- & hållbarhetssamordnare på Avdelningen för hållbar utveckling vid kommunledningsförvaltningen. Jag räknar mig också till en driven skribent som älskar poesi. Den första text jag fick publicerad i en tidning, det var en dikt och då var jag 12 år!

Efter det har jag skrivit noveller, nyhetsartiklar, reportage, kåserier, krönikor, fler dikter, text till en mässa i kyrkan och så förstås massor med information om hållbarhet till olika målgrupper inom mitt arbete på kommunen.

Anneli Magnusson

Konstnär – Poet – Vigselförättare och “lite till”. Jag har alltid valt att se det vackra i livet – att förtrollas av de små saker som gör skillnad – stor skillnad är hela skillnaden. Det har gått som en “Gyllene tråd” genom hela mitt konstnärskap.

Anders Löfberg

Stolt far till tre söner och tre (snart fyra) barnbarn. Bokhandlare sedan 1976. Bokläsare och bokälskare sedan sju års ålder. Läser allt: deckare, romaner, memoarer, biografier och historia osv. Njuter av att förmedla böcker till våra kunder och mina vänner. Jag anser att mitt jobb är det roligaste av alla tänkbara.