Poesifestivalen 2019

I samband med Världspoesidagen 2019 arrangerades Trelleborgs första poesifestival och har sedan dess varit årligen återkommande. Poesifestivalen är en kulturell mötesplats för barn och unga där de får möjlighet att lära sig om hållbarhet och göra sina röster hörda för en hållbar framtid. Ungdomar i gymnasiet har engagerats i planering, genomförande och uppföljning av poesifestivalen.

Poesifestivalen arrangerades på Trelleborgs bibliotek av Sustainable Poetry med stöd av Trelleborgs kommun och olika samarbetspartners. Bland annat genomfördes poesifestivalen med stöd av Kockska stiftelserna.

Lyssna till pedagoger, lärare, skolbibliotekarier med flera som berättar om sina upplevelser:

Poesiutställningar, kreativa workshops, poesimaraton på scenen, hållbarhetsutmaningar, ekologisk läskprovning och kakprovning (poesikakan) och mycket mer fanns att ta del av på poesifestivalen. Kommunikationschefen Emelie Ekander och flera politiker, bland annat Sven Lindkvist i Trelleborgs kommun besökte festivalen för att lyssna till barns och ungas tankar och idéer för en hållbar framtid. I bild finns också modersmålsläraren Dagmara Dosz Nyberg som var drivande i arbetet med att engagera barn och unga i att skapa poesi på 20 olika språk.

Artikel i Trelleborgs Allehanda: Poesimaraton på ung festival av Lars Thulin